....efter 25 pastejformar
så i dag blir de loppisrunda
men har du pastejformar som du inte behöver så här av dej snälla
Glöggpastej
Mördeg:
3 dl vetemjöl
150g smör
1 dl florsocker
ca 20 pastejformar
Fyllning:
100 g mandelmassa
50g smör
1 ägg
½ dl brun farin
1 msk vetemjöl
2 krm bakpulver
½ dl filmjölk
½ dl russin
½ dl apelsinskal
½ dl hackade nötkärnor
1 tsk pepparkakskryddor
Garnering:
3 msk nötspån
2 msk florsocker
1. Hacka samman vetemjölet, smöret och florsockret till en deg. Rulla ihop den och lägg kallt i plastfolie i ett par timmar.
2. Sätt ugnen på 175°. skär degen i ca 20 lika stora bitar och tryck ut den i formarna. Grädda i ca 4 min mitt i ugnen.
3. Riv mandelmassan på rivjärn eller i matberedare. Blanda i de rumsvarma smöret. Rör i ägget och resten av ingredienserna blanda väl.
4. Klicka ut fyllningen i skalen. Strö över mandelspånen och grädda i mitten av ungen ca 30 min
5 Låt svalna på galler och strö på florsocker precis före serveringen.
Tack för att du skrivit ner receptet!
SvaraRaderaSkall testa någon gång framöver.
Tack för samtalet idag!
Värmde att höra din röst :)
Bamsekram