torsdag 5 maj 2011

dagens bak




SEMESTER KUBB






en hink

de här blir massor, räcker hela semestern

Ingredienser

50 st Bittermandlar
500 g smör
7½ dl strösocker
10 st äggulor
5 dl mjölk
5 tsk hjorthornssalt
27,5 dl vetemjöl

till pensling
ägg
pärlsocker
hackad mandel

Gör så här

rör smör och socker PÖSIGT
tillsätt gulorna
lös hjorthons saltet i mjölken
blanda i smeten
tillsätt mandel och mjöl
arbeta ihop till en deg

rulla ut till en rulle
skär ilagom stora bitar
doppa ena snittytan i ägget och sedan i pärlsocker/mandel
grädda i 200° 15 min

njut med kall mjölk

jag delade receptet på 5 då blir de en lagom deg 

2 kommentarer:

  1. Ja degen var helt otroligt skön att arbeta med :)
    De smakade också väldigt goda.
    Gubben har redan klämt i sig 2 st.
    Varmt tack för receptet vännen!
    Kramen

    SvaraRadera
  2. nu var de inte mandelkubb som Bibbi menade utan pirogdegen....men jag får säga att även mandelkubbsdegen är av den bättre typen

    SvaraRadera

tack för ditt besök.. kan du tänka dej att skriva en rad eller två?