onsdag 31 juli 2013

Lennart i köket

  • 100 g smör
  • 1,5 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 -2½ dl kallt vatten
  •  
    Smält fettet i en kastrull och låt det svalna.
    Tillsätt socker, mjöl och vatten.
    Blanda till en slät smet.

    Värm ett rullrånsjärn.
    Smörj det första gången om det inte är väl ingräddat.
    Bred ut ett tunt lager smet på järnet.
    Grädda båda sidorna.
    Lossa rånet, som är mycket varmt, och rulla ihop det genast, ev med hjälp av en pinne.

    Tips:
    Rånen kan också formas till skålar
    över uppochnervända dricksglas eller kallna plant på ett galler.



    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    tack för ditt besök.. kan du tänka dej att skriva en rad eller två?