Lennart är nu ägare av en snöstyrare
inköpt på Berglunds
lyckan är stor
på BoButiken hittade jag den här
så rätt så rätt
märkligt ljus i dag
Svanar i GammÅn
och då var de Grått Grått och så lite Grått
grytan från i går Nu med potatisen i såsen
då himla gott
Saftig saffranssockerkaka med kokos
Ca 12 bitar
3 dl strösocker
2 ägg
½ g saffran (1 paket)
½ g saffran (1 paket)
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Till formen
smör
riven kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda saffranet i smöret och rör ner det och mjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver och vetemjöl och vispa ihop det med de övriga ingredienserna till en slät smet.
2. Smörj och bröa en sockerkaksform, ca 1 ½ liter, med riven kokos. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 40–45 min. Låt den svalna i formen.
så här vackert är de i Västerås
fick bilden av en vän
hade inte lust att laga mat så de blev gröt
förstärkt med solrosfrön, aprikoser o russin
och kvällen har jag ägnat åt mina döingar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
tack för ditt besök.. kan du tänka dej att skriva en rad eller två?