FREDAG
morgon
en julklapp till vårat fadderbarn Gloria
en fotobok med kort från Sveriges olika årstider
och våran familj
tänk att få slå in julklappar
så nu är paketet på väg till Uganda
köttsoppa när den är som godast
undrar om pippin kommer åter till våren
var på fredas mys på slakteriet
men de var ju inga andra som var där
vi var så hungriga när vi kom hem att de fick bli
pasta o snabba såsen
fredagsmys
LÖRDAG
dagens lunch fläskrulle med svampsås
(en variant på receptet från ½8 i torsdags)
min älskade "diskmaskin" köper sej ett nytt diskställ
tänk om jag kunde få köpa en av varje
FARS DAG
Lennart vispar grädden till dagen farsdags tårta på iNTiMAN
märkligt ljus över sjön på förmiddagen
kl är 13 på iNTiMAN
kebabgryta och lite plockmat
och så lite kläder
nu är de kallt ute så mössor o vantar gick fort
alla har ätit god mat och tårta så nu väntar en stunds vila
en och annan snarkning hördes från soffhörnet
hemma blev det
köttfärslåda á la Måd
400 g köttfärs
100 g vitkål
1 stor gul lök
2 msk tomatpuré
800 g potatis
7½ dl mjölk
3 msk mjöl
2½ dl riven ost
Salt
Peppar
100 g vitkål
1 stor gul lök
2 msk tomatpuré
800 g potatis
7½ dl mjölk
3 msk mjöl
2½ dl riven ost
Salt
Peppar
Sätt på ugnen 200° varmluft 175°.
Skär vitkålen i smala strimlor, hacka löken, stek tillsammans med färsen.
Skär vitkålen i smala strimlor, hacka löken, stek tillsammans med färsen.
Tillsätt tomatpurén, salta och peppra.
Skala och skär potatisen i tunna skivor (som till potatisgratäng)
Skala och skär potatisen i tunna skivor (som till potatisgratäng)
lägg i ½ av potatisen i botten på en smort form (20X30 cm)
lägg på köttfärsröran och till sist resten av potatisen.
Koka en ostsås och häll över.
Koka en ostsås och häll över.
Ställ in i ugnen tills potatisen är klar.
Servera med en fräch grönsallad
Servera med en fräch grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
tack för ditt besök.. kan du tänka dej att skriva en rad eller två?