Lennart fixar limpan
2dl rågmjöl, 3dl rågsikt, 2dl grynblandnig, 2dl grahamsmjöl, 3dl vetemjöl
1 msk malda anis o fänkål, 1msk hela anis o fänkål, 1/2dl sirap, 4,5 tsk bikarbonat
1tsk salt, 1 l fil
Russin, torkade nässlor, lingon, linfrö solrosfrön
Blanda allt, häll i form
Grädda i 160 grader till innertemperatur är 98 grader
Och jag gjorde en
Tuppkaka, Silviakaka, Skärgårdsrutor, Gula rutor
Mjuk kaka i långpanna
ca 30 st
4 st ägg
4 dl socker
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2,5 dl varmt vatten
Glasyr
200 g smör
2,5 dl socker
4 msk vaniljsocker
2 st äggulor
Garnering
1,5 dl kokosflingor
Gör så här
Vispa ägg och socker pösigt
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten
Tillsätt det varma vattnet
Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper
Grädda i 175 grader i ca 20 min
Låt svalna
Smält smöret till glasyren
Tillsätt socker, vaniljsocker och äggulor under omrörning
Bred glasyren, som är ganska lös, på kakan
Strö över kokos
Låt kakan bli kall och skär sedan upp den i rutor
Lunchen
Och eftersom de blev spenat över tog vi de en gång till.
Här kommer två bilder tagna samtidigt
Där man klart och tydligt kan konstater att vi bor i ett långt land
Medansvar de fortfarande är ljust i Tärnaby har mörkret sänkt sej över Västerås.
Beställningen går framåt
Om än i snigelfart
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
tack för ditt besök.. kan du tänka dej att skriva en rad eller två?