Så här bakas brödet.
6 koppar rågmjöl 9dl
3 koppar grahamsmjöl 4½dl
4,5 tsk bikarbonat
2-3 tsk salt
2 koppar sirap 3dl
1,5 liter filmjölk
3 koppar grahamsmjöl 4½dl
4,5 tsk bikarbonat
2-3 tsk salt
2 koppar sirap 3dl
1,5 liter filmjölk
Blanda allt ordentligt.
Fördela i fyra mjölkkartonger 1liters häfta ihop de.
Lägg in de i 200 grader i 15 min sänk sedan till 100 grader och gå o lägg dig.
7-8 timmar senare är det färdigt.
HAR INTE PROVAT ÄN
bild o text från nätet
(jag tar nog mindre sirap... och lite kryddor o lingon)
jag har INTE bakat än
men jag har fått veta att konsistensen är som sockerkaka
vet inte om jag känner för att prova
kör nog med min "vanliga" fillimpa
jag har INTE bakat än
men jag har fått veta att konsistensen är som sockerkaka
vet inte om jag känner för att prova
kör nog med min "vanliga" fillimpa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
tack för ditt besök.. kan du tänka dej att skriva en rad eller två?