vill baka lussebullar men de orkar jag inte
så de fick bli en saffranskaka istället
SAFFRANSKAKA
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker...
1 dl mjölk 3%
1/2 g saffran
50 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakbulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom
Smör och kokosflingor till formen
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
3.Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör,
3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker...
1 dl mjölk 3%
1/2 g saffran
50 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakbulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom
Smör och kokosflingor till formen
1.Sätt ugnen på 175 grader.
2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
3.Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör,
blanda det med och eventuellt rom äggsmeten.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5.Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Fyll den med smeten.
6.Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
4.Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5.Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Fyll den med smeten.
6.Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter.
Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig
och när jag ändå var i farten ....
lite extra gotta
Mums Mums
1st Äggvita
4 ½ dl Strösocker
0,75 dl Florsocker
1½ dl Kallt vatten
1½ dl Kokhett vatten...
1½ msk gelatinpulver
Topping:
4 dl Kokosflingor
1 msk Kakao
Dela ägget, endast äggvitan används!
Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke
Blanda lite lätt.
Koka upp det vatten som ska vara varmt och tillsätt gelatinpulver och rörom tills pulvret löst sig.
Häll gelatinvattnet i äggvita smeten och vispa på högsta tempo i 25min så det är en fördel om du har en köksmaskin eller elvisp med roterande bunke så du slipper stå och hålla i elvispen 25 min.
Undertiden blandar du ihop kokos och kakao.
Strö ut ett kokostäcke i en form 20x30cm strö så det täcker hela formens botten. När vispningen är klar, häller du ut smeten över kokostäcket och ställer in i kylen minst 3 timmar.
Skär upp lagom stora bitar.
Doppa snittytan i den överblivna kokosen.
Förvara svalt.
Går utmärkt att frysa in, kakorna fryses inte utan blir bara kalla.
4 ½ dl Strösocker
0,75 dl Florsocker
1½ dl Kallt vatten
1½ dl Kokhett vatten...
1½ msk gelatinpulver
Topping:
4 dl Kokosflingor
1 msk Kakao
Dela ägget, endast äggvitan används!
Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke
Blanda lite lätt.
Koka upp det vatten som ska vara varmt och tillsätt gelatinpulver och rörom tills pulvret löst sig.
Häll gelatinvattnet i äggvita smeten och vispa på högsta tempo i 25min så det är en fördel om du har en köksmaskin eller elvisp med roterande bunke så du slipper stå och hålla i elvispen 25 min.
Undertiden blandar du ihop kokos och kakao.
Strö ut ett kokostäcke i en form 20x30cm strö så det täcker hela formens botten. När vispningen är klar, häller du ut smeten över kokostäcket och ställer in i kylen minst 3 timmar.
Skär upp lagom stora bitar.
Doppa snittytan i den överblivna kokosen.
Förvara svalt.
Går utmärkt att frysa in, kakorna fryses inte utan blir bara kalla.
kålpudding
jag är i mitt rätta element
en kaffemoster och en kaffekille
risgrynsplättar
blev så där....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
tack för ditt besök.. kan du tänka dej att skriva en rad eller två?