Jag bara ÄLSKAR att stå vid "spisen"
men oj va hände nu
DET SNÖAR
ha ha de varade i 5 min ....
"nya" limpor
hittade ett spännande recept jag bara måste prova
Rågsiktslimpor med ost inbakat.
50g jäst
300g rågsikt
450g vetemjöl
1/2 dl olivolja...
1tsk salt
5dl fingervarmt vatten
150g riven ost
Väg och mät upp alla ingredienser.
Smula ner jästen,
häll i vattnet och rör om tills jästen har lösts upp.
Tillsätt resten av ingredienserna och kör degblandaren i 12-15 minuter.
Låt degen jäsa i 30-40 min under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bord,
Tillsätt resten av ingredienserna och kör degblandaren i 12-15 minuter.
Låt degen jäsa i 30-40 min under bakduk.
Ta upp degen på mjölat bord,
vik den några gånger och dela den i 2 delar.
Kavla ut delarna lite,
Kavla ut delarna lite,
strö på riven ost och rulla ihop.
Lägg rullarna i 2 smorda brödformar
Lägg rullarna i 2 smorda brödformar
och låt jäsa under bakduk i 30 min.
Grädda mitt i ugnen på 190 grader varmluft
Grädda mitt i ugnen på 190 grader varmluft
eller vanlig ugn på 210 grader i 30-40 min.
Lägg en bit folie över om de börjar få för mycket färg.
Låt bröden svalna på galler eller bakduk.
Lägg en bit folie över om de börjar få för mycket färg.
Låt bröden svalna på galler eller bakduk.
och så lite lunch...lådan från i går
kvällen blev det böngryta makaroner och morötter
Lennart var frikostig med parmesan får jag säga
så var det dags för mannen i huset att dra på bandy
minns ni mina "brända" semlor
nu blir dom en brödpudding
blir bra som efterrätt på söndag
serverad med grädde och jordgubbssylt
passar på att förbereda lite nu när Lennart i alla fall inte är hemma
så var puddingen klar
och jag tar lite egenmys vid TV
på spåret är det vist i kväll
så blir det då kväll på riktigt
droppa ögonen och ta tidning med till sängen
boken är slut
fick ju Svenska Öden och Äventyr i dag
Du är en riktig Cajsa Warj,bara älskar din påhittighet!Kram finaste/Ellinor
SvaraRaderadu vet Ellinor inget får gå till spillo
SvaraRadera