då blir det att vispa en stund
1st Äggvita
4 ½ dl Strösocker
0,75 dl Florsocker
1½ dl Kallt vatten
1½ dl Kokhett vatten...
1½ msk gelatinpulver
Topping:
4 dl Kokosflingor
1 msk Kakao
Dela ägget, endast äggvitan används!
Häll strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke
Blanda lite lätt.
Koka upp det vatten som ska vara varmt och tillsätt gelatinpulver och rörom tills pulvret löst sig.
Häll gelatinvattnet i äggvita smeten och vispa på högsta tempo i 25min så det är en fördel om du har en köksmaskin eller elvisp med roterande bunke så du slipper stå och hålla i elvispen 25 min.
Undertiden blandar du ihop kokos och kakao.
Strö ut ett kokostäcke i en form 20x30cm strö så det täcker hela formens botten. När vispningen är klar, häller du ut smeten över kokostäcket och ställer in i kylen minst 3 timmar.
Skär upp lagom stora bitar.
Doppa snittytan i den överblivna kokosen.
Förvara svalt.
Går utmärkt att frysa in, kakorna fryses inte utan blir bara kalla
känner mej så urusel och eländig
men de går väll över de oxå
rester blir en omelett till lunch
nu leker vi gömma potatisbullar
och ute VRÄKER regnet ner
oj va de baconskivorna krympte
men gott vart det ändå
Varför i hela fridens dag har vi i sverige kvar
dessa gröna ärter, nu får man importera från grannen i väster
så var mums mumsen klara att skära
dom blev inte så snygga men GODA
Hoppas att själen mår bättre idag,sådana dagar är en prövning😢Kram Ellinor
SvaraRadera