lågt i tak i dag...
lite svårt att komma igång
men baka är ju kul så jag provar
Rimbobullar
25 g jäst
2 dl kall mjölk
200 g rumstempererat smör
1 msk socker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning
75 g smör
1,5 msk socker
1,5 tsk vaniljsocker
Pensling
1 ägg
Glasyr
4 msk florsocker
0,5 msk vatten
- Rör ut jästen i lite av mjölken i en skål.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och arbeta samman till en smidig deg.
- Kavla ut degen till en stor fyrkant, 40 x 40 cm, på lätt mjölat bakbord.
- Skär degen i fyrkanter, 8 x 8 cm.
- Blanda samman fyllningen och lägg en klick på mitten av varje ruta.
- Nyp ihop rutorna och lägg knytena i pappersformar. Ställ formarna på en plåt. Låt bullarna jäsa cirka 2 timmar i rumstemperatur.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5–10 minuter. Låt bullarna kallna. Glasera med florsockerglasyr.
så där nu ska dom jäsa i EVIGHETER
så jag passar på att fixa en burk med sylt
har lite svarta vinbär kvar och hittade en burk röda i frysen
blev ju fina
repris från i går
SÅ VAR RESAN BESTÄLLD
15 mars 2018
Rom i fem dagar
Lennart fick nybakata bullar när han kom hem
Torsdag
den nya sylten var supergod
Pressgurka
1 gurka
2 msk ättika 2 msk socker 1 nypa salt 1 nypa vitpeppar
persilja
Skala gurkan slarvigt och skiva den tunt. Blanda ättika, socker, salt och vitpeppar, tills sockret löst dej. Lägg i gurkan och persiljan. Låt stå och dra
måste fixa någon bättre förvaring för mina stickor
frampå kvällen blev det en varm macka
(den smakade jul)
fick SMS från Bibblan
Karin o Lars hade fixat lite läsning till mej
tror jag fått till det
ja att sticka "RAKT" i alla fall
ser lite lustigt ut på baksidan
Rimbobullar är världens godaste bullar❤️Stickningen är jättevacker👍precis som DU/kram Ellinor
SvaraRadera