Havrebotten
175 g smör
3 dl mjöl
1,5 dl strösocker
1,5 dl havregryn
1. Sätt på ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och rör i mjöl, strösocker och havregryn
3. Tryck ut degen i en pajform
4. Förgrädda i mitten av ugnen icirka 15 minuter ( akta så den inte gräddas för länge, den bli hård isf)
Fyllning:
250 gram färska bär ( jag tog ca 4 dl frysta underbara björnbär)
2 dl odonsylt/blåbärssylt
1 msk balsamvinäger
2, 5 msk potatismjöl
Knaprig topping
75 gram smör
2, 5 dl havregryn
1, 5 dl strösocker
Gör pajdegen enligt receptet ovan.
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. F örgrädda pajskalet se ovan
3. Blanda ihop bären med potatismjölet och ev blåbärssylten
4. Smält smöret och blanda ner havregryn och strösocker, låt svälla i ca 2 minuter.
5. Strössla toppingen över blåbärsfyllningen och grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
tack för ditt besök.. kan du tänka dej att skriva en rad eller två?