i dag bakade jag bullar
skulle göra såna goda
saffransbullar med apelsin o mandel ur Allers
200 g smör
2 kuvert saffran à 0,5 g
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 g jäst
2 dl vit sirap
1 krm salt
2 ägg
skal av 2 apelsiner
18–20 dl vetemjöl special
2 kuvert saffran à 0,5 g
4 dl mjölk
2 dl vispgrädde
50 g jäst
2 dl vit sirap
1 krm salt
2 ägg
skal av 2 apelsiner
18–20 dl vetemjöl special
men som vanligt hade jag inte läst receptet
det skulle ju vara både vispgrädde och vit sirap i degen
och inte hade jag de inte...Apelsin hade jag men den glömde jag
ja ja jag tog ett vanligt bullrecept
5 dl mjölk
2 paket saffran
50 g jäst
2 dl socker
1 tsk salt
2 ägg
175 g smör, mjukt
13-14 dl vetemjöl
och gjorde fyllningen med smör socker och APELSIN
och det funkade de oxå
medan bullarna jäste tog Lennart en kylig promenad
nästan -20°
provsmaka
Godkänd
trotts min virriga hjärna
ser inte mycket ut för världen
men lunch blev det..
dock använde jag inte kryddpåsen i paketet
inte så illa
så lite vila innan det var dax för en tur till T-by
för att träffa Lars och alla andra på Bibblan
där vi skulle se en dokumentär om Runar From
så var det dax för kaffe
och en macka
hittade de här kortet på Thyra
det är från när dom var och hälsade på innan vi åkte
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
tack för ditt besök.. kan du tänka dej att skriva en rad eller två?