Vilken underbar morgon
kaffe
virkning
och planering inför att barnbarnsbarnen kommer
och ska vara här en vecka
fnular lite på menyn....
Dexter- har känslig mage...laktosfri mjölk/yoghurt.
äter inte mat med äggstanning, svamp, oliver, mjuka morötter,
skinka, bacon eller sås förutom currysås.
Äter bara tomtegröt. Älskar rostmackor med ost.
Lova- tål inte mjölk och nötter/mandel.
Äter nästan inget kött, mest vegetariskt men ibland äter hon kött. Äter gröt.
Stella- tål inte mjölk men kan äts i uppvärmd form.
Äter allt och älskar grönsaker. Äter gröt.
Bettan- Äter allt men föredrar välling.
Tål mjölk!
250ml vatten 5 skopor pulver.
Äter välling på morgonen och innan hon ska sova på dagen samt kvällen.
Alla dricker vatten till maten.
Det här önskar barnen:
Dexter: pizza, hamburgare och pannkakor
Lova: Lasagne, taco och spagetti och köttfärssås
Stella: pannkaka, palt och tacco
Bettan: ärtor, majs potatis och korv.
de här står ny på menyn v 33
Köttbullar
Korv i ugn
spagetti köttfärssås
fiskpinnar
pannkaka
kyckling ris o cyrry
blodpudding
palt
köttgryta
kycklingsallad
lasange
tacco
risgrynsgröt med saftsås
nyponsoppa med glass
yoghurt o macka
grönsaker serveras till alla mål
+ veckosallad
grönsaker serveras till alla mål
+ veckosallad
in och handla lite + en snabbfika hos Janne
och så köpte vi en västerbottenlimpa förstås
dagens lunch
skulle ju köpt rödbetor märkte vi när vi kom hem
en liten tupplur på två timmar
så var det dax för experiment nr 1
fixa glass utan vare sej mjölk eller glassmaskin
Päronglass utan galssmaskin
INGREDIENSER
2 päron
½ dl strösocker
ev 1–2 droppar grön hushållsfärg
½ dl strösocker
3 äggulor
5 dl vispgrädde
PÄRONGLASS – GÖR SÅ HÄR:
Skala päronen och skär dem i småbitar. Koka upp bitarna i en kastrull med strösockret så att de blir mjuka. Låt dem kallna och mixa till en slät smet. Tillsätt ev grön hushållsfärg och blanda.
Vispa strösocker och äggulor pösigt i en bunke.
Vispa grädden fluffig i en annan bunke och rör försiktigt ner äggblandningen.
Häll glassmeten i en form, ca 1 1/2 liter. Häll över päronblandningen och rör om försiktigt så smeten blir marmorerad. Ställ glassen i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.
INGREDIENSER
2 päron
½ dl strösocker
ev 1–2 droppar grön hushållsfärg
½ dl strösocker
3 äggulor
5 dl vispgrädde
PÄRONGLASS – GÖR SÅ HÄR:
Skala päronen och skär dem i småbitar. Koka upp bitarna i en kastrull med strösockret så att de blir mjuka. Låt dem kallna och mixa till en slät smet. Tillsätt ev grön hushållsfärg och blanda.
Vispa strösocker och äggulor pösigt i en bunke.
Vispa grädden fluffig i en annan bunke och rör försiktigt ner äggblandningen.
Häll glassmeten i en form, ca 1 1/2 liter. Häll över päronblandningen och rör om försiktigt så smeten blir marmorerad. Ställ glassen i frysen i ett par timmar tills den är genomfryst.
smeten var i alla fall god Nu blir det frysen några timmar
expriment nr 2
fillimpa bakad på havregurt
GLUTTLIMPA=
Havregurt- och lingonbröd
1 limpa 175 ° 60 min
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 1/2 dl lingonsylt
1/2 dl sirap
3 dl naturell filmjölk/havregurt
sesamfrön
1. Blanda mjölsorterna med salt och bikarbonat i en bunke.
2. Tillsätt lingonsylt, sirap & filmjölk.
Arbeta snabbt ihop degen, annars blir den seg.
3. Lägg degen i en smord form som rymmer ca 1 1/2 l. Släta till ytan.
Strö över sesamfrön (om man vill ha det).
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
5. Stjälp upp brödet ur formen & låt det kallna på galler under bakduk.
Det går bra att frysa brödet!
blev bra men blir godare i morgon
kallnat ordentilgt
en ny kisse på G
kan bli en Gustaf
en bonomelett
och så var då glassen klar
blev mycket hård men tinade
och GOD men päronen smakade ju inget
Kul att få utmaning i köket👍Det kommer att bli jättebra💓
SvaraRadera