ja då var utsikten utbytt
inte ett fjäll i sikte
men Mälaren finns där
så var det dax för Dagens äventyr
ut på Officersmässen
för lite mys
när man fixar första parkett
vädret ville liksom inte riktigt
den lilla pricken till höger
är Lennart som fotar
lite från brännvinsbordet
finns ju hur mycket som helst
jag skulle helt klart bli mätt på bara det
Brännvinsbord
var en äldre svensk förrättsmåltid
bestående av fem delar: ett par olika sorters bröd o smör,
någon korv, rökt, spicket eller torkat kött,
samt ett par-tre sorters kryddat brännvin som kummin-, malörts- och dillbrännvin.
Brännvinsbordet skapades sannolikt på 1500-talet,
eventuellt genom rysk influens även om det får anses tveksamt.
Det hade sin storhetstid under 1700-talet
och utvecklades under 1800-talets början till smörgåsbord
men jag ville ju ha fisksoppa
Lennart tog kalv i dill
de är så mysigt i orangeriet med druvorna i taket
dom kom dom här två
Herr o Fru Carlsson
fick med lite hem som ska bli till morgondagens gryta
vi själva åt lasagne
hittade en låda i frysen
men så blev det dimma
orkar inte mycket men lite i alla fall
Polly är gott
Offisersmässen verkar vara ett fantastiskt ställe👍Idag blir det soppköket,du får det bästa av båda boenden,bara att tacka och glädjas👍
SvaraRadera