ställer fram allt så det blir rumstemperatur
många påsar blir det
men bra blir det oxå
13-14 dl mjöl o gryn av olika slag
blanda som man vill
(jag hade rågmjöl, grahamsmjöl
vetemjöl, mysli o korngryn)
1 dl sirap
4 msk brödkrydda
4½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
en näve solrosfrön
torkad frukt o bär
efter behag och tillgång
blanda med 1 liter fil
lägg i två bakplåtsklädda formar
och grädda i 160°
när innertempen är 98° är dom klara att ta ut
och linda in i bakduk för att svalna
pasta med korvsås typ stroganoff
och så vila
och ligga nära
Lennart tog en sväng medans det är
någesenär ljust
solen går upp vid 10 och ner 14
MEN den tar sej inte över fjällkanten
och kan lysa på oss
och så var det de där med Anders
det slaskar inte och det knarrar inte
blir det nått väder i jul?
ska försöka mej på att virka en julkula
Jansson o ägghalva med anjovis
och lite annat smått o gott
till kvällen
det blev två innan det gröna garnet tog slut
så får det bli
skin klart kära vän
❤️
SvaraRadera