första frukost innan resten av familjen vaknar
För 4 personer
16 strömmingsfiléer Siktat ströbröd Smör och olja till stekning Salt Peppar Marinad 1 liten burk ansjovis (55 g) 1 knippe dill, finhackad ½ dl majonnäs 1 dl gräddfil Ansjovisspad från ansjovisburken 1 msk kaviar, orökt Garnering Dillkvistar Gör så här:
Hacka ansjovisen och spara spadet. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden i en bunke men spara en del i en skål inför serveringen. Vänd ner strömmingen och se till att marinaden kommer åt överallt. Ställ svalt i kylen minst ett par timmar, helst över natten.
Ta upp och vik ihop strömmingsfiléerna på längden. Panera filéerna lätt i ströbröd och stek dem gyllenbruna och knapriga i rikligt med smör och olja ca 2 minuter på varje sida. Tryck ner lite försiktigt med stekspaden för att fisken ska hålla formen eller skär ett par diagonala snitt på varje sida av strömmingen innan stekningen så att den inte krullar sig.
1 kommentar:
låter gott de här sparar receptet=)
Skicka en kommentar