så blev dom gröna ärterna klara och till de blev de Norska köttkakor
500 g nötfärs
1½ tsk salt
1/4 tsk muskot
1/4 tsk peppar
1 krm ingefära
2½ msk potatismjöl
cirka 2 dl vatten
Brunsås:
5 dl buljong
1 gul lök
3 msk mjöl
salt och peppar
½ dl koncentrerad svart vinbärssaft
1½ tsk salt
1/4 tsk muskot
1/4 tsk peppar
1 krm ingefära
2½ msk potatismjöl
cirka 2 dl vatten
Brunsås:
5 dl buljong
1 gul lök
3 msk mjöl
salt och peppar
½ dl koncentrerad svart vinbärssaft
eftermiddagen spenderade vi på Karlsgatan 2
x där bodde jag 1948-1955
Källgatan 6 med andra ord
Pontares kläder...hittade vi på museet i dag
himlen är oskyldigt blå
mera köttkakor nu med kokt potatis o görnsaker
i dag var himlen helt makalös röd
OJ så stora vantar
men ingen fara
nu är de tovad och klar
nu ska den torka och i morgon ska den få en mudd
så var mitt hemliga projekt klart...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar