Dagens snöbilder på lägda
Nu går de undan
Då jag gjorde smörkräm till pariservåfflorna blev det äggvita över
Så de fick bli en plåt maränger
Dagens lunch
Kokt korv o MYCKET pepparrot
PARISERVÅFFLORNA/FRANSKA VÅFFLOR
200 g rumsvarmt smör
240 g vetemjöl
Kör i matberedaren
Tillsätt
1dl kallt vatten
Lite i taget
Kör till en deg
Låt vila i kylskåpet i några timmar
Kavla ut till 1/2cm tjocklek taut runda kakor (6cm i diametern)
Ha nu strösocker på bakbordet
Kavla med kruskavet till ovala kakor
Grädda i 225g 8min
Låt kallna
Lägg sedan samman med smörkräm
(200g smör, 3dl florsocker,1msk vaniljsocker, 2 äggulor)
Så blev de gfika på altanen i solen
( vi han fika så kom STORA TJOCKA moln)
Hittade 2cm kassler i kylskåpet
Fick bli en potatis o kasslrtgratäng
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar