en potatis i skivor, lite purjo, fänkål, paprika och en skiva köttfärslimpa
ett ägg och en skvätt matgrädde + parmesan
och vipps hade jag en god lunch
ja den skulle ju in en stund i ugnen förstås
min goda "bullkaka"
50 g smör
2 ägg
3½ dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl filmjölk
2 ägg
3½ dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl filmjölk
Fyllning & garnering
2 msk strösocker
1 msk mald kanel
5 skalade, urkärnade äpplen
100 g smör
pärlsocker
ev. cocosflingor till formen
2 msk strösocker
1 msk mald kanel
5 skalade, urkärnade äpplen
100 g smör
pärlsocker
ev. cocosflingor till formen
Gör så här
1. Smält smöret och låt svalna.
Vispa samman ägg och socker.
2. Blanda mjöl och bakpulver.
Rör ner det i smeten växelvis med filmjölken och smöret.
3. Fyllning & garnering: Blanda socker och kanel i en plastpåse.
Klyfta äpplen och blanda dem med kanelsockret.
Häll smeten i en (bakpappersklädd långpanna) smörad o cocosflingor
(ca 25×35 cm). Lägg på äppelklyftorna och hyvla över smör.
Strö på pärlsocker.
4. Grädda i mitten av ugnen, 35-40min.
så ska jag fixa nått....
de är Carl-Oscar som ska uppdateras lite
så där jag nu står vattenflaskan
och jag kan spänna om jag ställer dit nått annat
tog sen en provtur...
och de funkade perfekt
heja mej som är så smart
några foton från dagens 3½km promenad i skogen
vi har en kråkfamilj...mamma pappa och ett barn
som är riktigt roliga men otroligt skygga
inte som kråkorna i stan
kan du känna hur de doftar?
varm skog
inte är de bred stig... men Carl-Oscar gränslar
kör med hjulen på sidan av stigen
efter en timmes slit i skogen var de gott med fruktsallad
tog fram bikinin i dag för de var ju så varmt
och hittade denna "sandlåda" i ena kupan
ett mini Turkiet
så flyttar köket ut
spisen är lite låg
potatis, lök o svamp från dagens skogspromenad
i stekpannan
har hittat den perfekta julgranen
ser du den lilla vita pricken på berget?
de är ett litet hus från andra världskriget
ett bevakningshus...
solen lyser i plåttaket
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar