½paket jäst
100g strösocker
1 msk fiberhusk
2½ dl mjölk
2 ägg
1½ dl kesella
500g mjölmix
100g mjukt smör
fyllning:
smör kanel socker
pensling:
ägg o pärlsocker
då var allt framme och allt i samma temperatur
smula jästen i bunken
häll på 1 msk av sockret och fiberhusken
värm mjölken till 37°
vispa ner den i jästblandningen så att jästen löser sej
låt blandningen vila i 10 min
tillsätt ägg kesella sockret
knåda i maskin med degkroken
tillsätt mix lite i taget, medan maskinen går
när allt mix är tillsatt tillsätt smöret lite i taget.
arbeta i maskin ytterligare 8-10 min
Täck bunken med plast och låt jäsa i 45 min
stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda den en aning med händerna
tillsätt mer mjöl om degen är väldigt kladdig
dela degen och kavla ut en halva i taget
bred MJUKT (jag rörde mitt) smör på rektangeln
strö över socker och kanel
rulla ihop
skär degen i 2½cm breda bitar
ställ på plåt med plåtpapper
låt bullarna vila i 30 min
pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker
grädda i 225° 10-12 min
mitt i ugnen
detta sysslade jag med medan bullarna jäste
MYCKET goda bullar...överraskad på riktigt
då halva paketet med jäst blev kvar och halva mjölmixet
blev de en ljus limpa också
receptet som stod på kartongen
böngryta o pasta toppad med parmesan
får erkänna jag hade på lite ketchup också
så hade limpan kallnat och de blev en macka
även den var mycket god
det är ju torsdag ....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar