ja ha då har han i alla fall börjat föra över sina nummer till den "nya" mobilen
då han hade en så gammal telefon innan så går det inte att föra över på bättre sätt
killen på affären kollade för säkerhets skull
men Lennart fick snällt knappa in alla
jag tar och sätter en deg
Rågsiktskakor
de klassiska brödkakor med hål i mitten.
4 st 220 °
4 st 220 °
Ingredienser:
50 g jäst
50 g smör, rumsvarmt
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
12–14 dl rågsikt
50 g jäst
50 g smör, rumsvarmt
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
12–14 dl rågsikt
Gör så här:
1. Smula jästen i en bunke.
1. Smula jästen i en bunke.
Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget.
2. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget.
Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord.
Dela den i fyra delar och forma dem till runda bullar.
Platta eller kavla ut dem till runda kakor,
20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas.
20 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Stansa ut ett hål i mitten, ca 4 cm i diameter, med till exempel ett snapsglas.
Nagga brödkakorna med en gaffel.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 min.
Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.
blev lite korv i ugn under sista jäsningen
sen var det dax för brödet
(jag hade bara mörk brödsirap hemma)
så har jag gjort rent ugnen i dag oxå
Lennart tog en tur ut i regnet och kom hem med dessa godingar
pasta med en god tomatsås till middag
med riven parmesan
och så kvällens gotta
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar