ingen bra bild
men det blev bråttom
TRE ekorrar samtidigt
de är inte vanligt
dom brukar för det mesta mota bort varandra
tänk om du kunde känna doften av HÖST
hög klar luft i massor
mossa är grönt o vackert
och inte behöver man klippa det heller
mjukt att gå på dessuom
livets tre nödvändigheter
Södra station igen
men tror det var sista lådan för den här gången
efter lite vila blev det bak för mej
och Lennart for till crossbanan
Gáhkku
som det heter på Samiska
25 g jäst
2 ½ dl mjölk, fingervarm
1 msk strösocker
75 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
6–7 dl vetemjöl
1 msk strösocker
75 g smör, rumsvarmt
1 tsk salt
6–7 dl vetemjöl
gör en deg som vanligt och låt jäsa 1 timme
grädda i HET ung eller över öppen eld
öppnar en påse med gott o blandat
OJ VA JAG LÄNGTAR EFTER LINUS
men kolla här
mina lärksoppar har kommit i gräsmattan
dom fanns inte där i morse
snacka om att komma som svampar ur jorden
nu ligger dom i kylen stekta tillsammans med lök
får bli tillbehör till korven i morgon
alla svampar plockar jag inte
när brödet var klart och svampen stekt
tänkte jag sätta mej här i solen
men DÅ kom MOLNEN
och det blev ju jättekallt
+10° bara
går in
som sagt Lennart var till Crossbanan
det har varit trädfällning i byn i dag
här är det hos Strömsö
och här är det hos oss
björken som föll i vinden
kapas upp
och en torr sned björk ska fällas
Fredrik funderar
Tony kommer till undsättning
och Lennart kollar på avstånd
men nu ligger den fint med kronan rakt i rishögen
så blev det då kräftor och nybakt bröd
då är det bara tummen kvar
ser ut som kuddstopp på toppen
1 kommentar:
Brödet ser ljuvligt gott ut och jag älskar ekorrar😍
Skicka en kommentar