Kaffeost 2 l bondmjölk
3/4 dl
vispgrädde
2 tsk ostlöpe
Häll mjölk och
grädde i en stor kastrull
Värm upp till 37° | |
Lyft av kastrullen och blanda i ostlöpen.
Låt stå tills vätskan
stelnat (ystat sig).
Det tar ca½ timme eller lite mer,
Tag sedan en hålslev och rör om försiktigt i kastrullen
som
värms på svag värme till fingervarmt.
Under tiden för man försiktigt ihop osten
från kanterna mot mitten.
Sedan osten samlats till en boll värmer man till 85-90° ,
(får ej koka).
Lägg osten i en ostform (en sil går oxå bra eller ett durkslag).
Pressa ur så mycket vassla som möjligt.
Ställ sedan på en tyngd och låt stå några timmar,
så att vasslan pressas ur helt och osten blir torr.
Skär kaffeosten i strimlor och lägg i kaffekoppen i valfri mängd.
Ät med sked och njut!
|
onsdag 8 augusti 2012
Kaffeost
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
va tråkigt när jag inte får till sidan som jag vill...hoppas du kunde läsa ändå...
Skicka en kommentar