våran kran på soppköket
sprutade åt ALLA HÅLL
dock inte rakt ner
David o Tina våra smörgåsnissar
Ärtsoppa från Västerås Officersmäss
och köttfärssoppan jag kokat
kaffet på G
i dag var det "kakbuffé"
en rulltårta från frysen
tror de är jag som bakat
småscones med lingonsylt
sconsen från gårdagens Afternoon the
och lingonsylten fick vi av Maria
Kopparlundens bageri stod för bullarna
kakor som flickorna på Carlforska bakat
nästan 20 liter köttfärssoppa försvann
liksom 4-5 liter ärtsoppa
35-40 gäster
några fick matlådor md
jag hade sparat Lasagne o köttgryta
som vart över här hemma
och så fick vi fina baguetter med skinka o ost
från kopparlunden
och MÅNGA fick påsar med fikabröd med hem idag
mycket uppskattat
så där ja nu är det städat och klart
jag har kört en vända med svinto i diskhon
blir så ful av allt kaffe
och Lennart har fixat en ny
"vattenspridare"
som inte sprider i hela köket
även vi fick köttgryta när vi kom hem
hade sparat till oss oxå
nu blir de spännande
kvittenmarmelad
har aldrig gjort eller ätit
men så många frön de var i dom
ja ja dom ska jag inte ha utan fick pilla bort
ska göra två med olika koktid
Kvittenmarmelad med kardemummakärnor
Skala, kärna ur och tärna 3 stora kvittenfrukter.
Skala, kärna ur och tärna 3 stora kvittenfrukter.
Lägg frukten i en kastrull och häll över vatten
så att vattnet precis täcker frukten.
Tillsätt 5 dl socker och 1 tsk hela kardemummakärnor.
Låt koka på svag värme 2-3 timmar
tills den marmeladen gått från gul till snyggt röd.
Pressa i 1 msk citron och låt sjuda på låg värme i ytterligare 5 min.
Häll upp i en väl rengjord burk.
Gott på scones tillsammans med vispad crème fraiche.
ser dramatiskt ut på himlen
och de där den gula kokat 45 min
den mörkröda 2½ timme
samma recept olika tid
kommer att göra mer helt klart
en Albert fick det bli
1 kommentar:
En gång för många år sedan bet jag i ett kvitten i tron att det var ett äpple,absolut inte gott!Troligen betydligt godare som marmelad👌🤗
Skicka en kommentar