dagens lunch: bacon lindad kyklingfillé fyld med grönmögelost o basilika
veckosallad och basilkia yogurt
kvällsmaten:
Kräft-och fiskpanna med dill och tomat....från ICA:s billiga vecka
- 400 g sejfilé
- 900 g potatis
- 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g)
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 1/2 dl lag från kräftor
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 1 msk majsstärkelse (Maizena)
- 4 tomater
- 2 msk hackad dill
- 1 citron
- salt och peppar
- Tina fisken om den är frusen, och skär i mindre bitar
- Tvätta och koka potatisen.
- Skär fisken i mindre bitar. Låt kräftstjärtarna rinna av ordentligt och spara lagen.
- Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i oljan. Tillsätt kräftlag och grädden. Lägg i fisken och låt koka ca 5-8 minuter och red av med majsstärkelsen utrört i lite vatten.
- Hacka tomaterna och lägg ner dem och dillen i såsen. Smaka av med citronjuice, salt och peppar och lägg i kräftorna.
- Servera med potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar