Titta va jag hittade på nätet
måste jag prova
Banan och choklad är
en klassisk kombination.
I en frusen cheesecake
med gräddig smak passar den utmärkt!
Du
behöver
Receptet är för 6-8 personer.
- 8 digestivekex
- 50 g smör
- 1 msk kakao
- 1 msk sirap
- 3 mogna bananer
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1,5 dl socker (gärna råsocker)
- 400 g färskost
- 2 msk kakao
- 50 g mörk choklad
Gör så här:
Välj en form med löstagbar
kant 24-28 cm i diameter.
Smält smöret och låt det
svalna något.Krossa kexen och blanda med smöret,
sirapen och en matsked kakao. Tryck i botten på formen.
Använd fyra bunkar eller skålar till fyllningen.
Mosa bananerna i en skål tillsammans med färskosten.
Riv spån av chokladen med potatisskalare och blanda ner hälften av den i färskosten,
Knäck äggen och separerar vitor och gulor i olika bunkar.
Vispa först äggvitan tills den är fast.
Vispa grädden i en annan bunke.
Vispa samman äggulan med sockret.
Blanda nu samman de olika ingredienserna:
Blanda äggulor och socker med banan och färskost.
Rör sedan försiktigt ner grädden
och till sist äggvitan som ska blandas så lite som möjligt
för att inte luften ska försvinna från smeten.
Sikta kakaon över smeten med en sil
och rör några tag med en slev eller visp så att kakaon blandas lite
men inte helt med smeten.
Kakan ska vara lätt marmorerad.
Häll smeten i formen och ställ kakan att frysa några timmar, helst över natten.
Tag fram kakan 30-60 minuter före servering
och låt den tina något i kylskåp.
Dekorera kakan med resten av
den rivna chokladen och eventuellt bananskivor.
1 kommentar:
Oj detta lät ju gott! Får nog ta och testa det någon gång framöver, mums!
KramMAlin
Skicka en kommentar