3dl vetemjöl
2dl rågsikt
2dl grovt rågmjöl
2dl grahamsmjöl
2dl havregryn
Russin
Torkade nässlor
1dl frön
1msk hela anis o fänkål
1msk malda/krossade anis o fänkål
4,5 tsk bikarbonat
1dl mörk sirap
1l filmjölk
Blanda allt till en lös deg
Häll i två brödformar
Grädda i 175grader
Till innertemperatur är 98grader
Det här behövs för ca 25 st:
25 g jäst
2 dl kall mjölk
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
ca 6 dl vetemjöl
Fyllning:
75 g smör eller margarin
2 msk socker
2 tsk vaniljsocker
Pensling och garnering:
1 dl florsocker
1 msk vatten
Ugn: 250 °
- Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör om så att jästen löser sig.
- Klicka ner matfettet i mindre bitar tillsammans med socker, vaniljsocker och mjöl. Arbeta samman det till en smidig deg.
- Kavla ut degen till en stor kaka, ca 40x40 cm, på lätt mjölat bakbord. Sporra eller skär ut fyrkanter, ca 8x8 cm.
- Rör samman alla ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning mitt på varje fyrkant. Vik upp de fyra hörnen över fyllningen och tryck samman dem. Lägg bullarna i formar och ställ dem på bakplåtar.
- Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk ca 2 timmar.
- Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk
- Rör ut florsocker med vatten och glasera de kalla bullarna med glasyren.
De har snöat hela dagen
Fisksoppan från i går Nu mer som gryta
Korv stroganoff till kvällen
Massor med snö..
I morgon blir de hälar på sockorna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar