fick för mej att göra veckosallad
de är ju en höjdare
la upp en bild på FB
Niklas såg det och sände ett pm om receptet
jag gör ju på det som ligger i grönsakslådan
liksom Men jag tänkte
jag VET att jag har ett originalrecept
möjligen i pärmen från när jag
bodde på sala lasarett
och gick överviktsskolan
(det var 2001 visade de sej)
och jo då där var det
3-4 grovt rivna morötter
1 kg strimlad vitkål
2 strimlade paprikor
1 strimlad purjolök
2 hackade saltgurkor
dressing
1dl vitvinsvinäger
1 dl rapsolja
3-4 tsk salladskrydda
och så ska köttet in i fryen
lägger det två och två
med papper emellan
blir lättare att ta fram och tina
kan säga att wienerkorv är god när den är på "riktigt"
är ju inte så förtjust i såna där varmkorvar
men den här var riktigt god
och sen med moset Lennart fixat
blev det en höjdare
i dag har vi fått en nationalblomma
det blev en liten blåklocka
fotot är från Yttervik
och här är den lilla blomman
på fjället vid Akersvattnet
och den står under ståtliga
Fjällbruden
här nedan finns en länk till dej
som är lite nyfiken på blomman
sjömansbiff är inte heller dumt
och nu hade ju salladen stått en dag
den blir ju liksom godare efter ett tag
så i morgon är det riktigt god
Mello i stugorna
don efter person
mitt glas är störst
och "rätt" låt van sägs det
ja han är duktig killen från Sala
Tusse
ursäkta men jag tycker de låter som en katt
men jag älskar ju katter ❤ så jag är kanske förlåten
1 kommentar:
Gillar verkligen veckosalladen och den blir godare och godare👍Mello,ja,mycket fladdrande lampor och mycket skrän,inser att jag blir alldeles trött i huvudet😘🤗Grattis på namnsdagen 🌷
Skicka en kommentar