Kolbottensmet
1 dl Grovt Rågmjöl
(Kornmjöl i original, men jag använde lite grövre mjöl)
1 Ägg
( Ingår inte heller i originalet, men det blir lättare att steka )
Mjölk till en tunn pannkakssmet
|
Messmörduppa
250 gr Rimmat Sidfläsk
Smör
1 burk Gammaldags Messmör
2 msk Äkta Getmese
2 dl Grädde
Mjölk
Skär loss fläsket från svålen. Den används att smörja kolbottenpannan mellan varje gräddning, så fastnar inte smeten.
Stek fläsket i skivor i smör. Ta upp skivorna ur pannan, rör ner messmöret och låt puttra en stund. Späd med grädde och mjölk. Skär fläsket i tärningar och rör ner i såsen, som får koka i en halvtimme på svag värme.
paltkoma?
1 kommentar:
Va härligt det ser ut att vara.
Vi skall i morgon åka en bit upp i landet, det skall bli skönt.
Lasse
Skicka en kommentar