Lysande gula fisksoppan
Den här soppan bygger på fiskfond på flaska och smaksatt crème fraîche.
Fiskbuljongtärning, vanlig crème fraîche, tomatpuré och ett kuvert saffran
kan också fungera om det är det man har hemma.
Det går bra att göra soppan på olika sorters fiskfilé som man kan ha i frysen,
till exempel hoki eller sej.
Den varma gula färgen gör hur som helst alla middagsgäster glada!
för 4 personer
servera med bröd, smör och ost
1 gul lök
2 morötter
4 potatisar
2 msk olivolja
ca ½ dl koncentrerad fiskfond
1 l vatten
2 dl creme fraiche med saffran och tomat
salt
peppar
250 g körsbärstomater
500 g fiskfilé
Skala och hacka löken. Skala riv (grovt) morötter och potatis.
Ta fram soppgrytan och fräs lök, morot och potatis i olivolja i ett par minuter.
Tillsätt fiskfond och vatten och sjud under lock i ungefär tio minuter.
Vispa i creme fraiche, koka ihop och smaka av med salt och peppar.
Dela tomaterna, skär fiskfilén i kuber och lägg i.
Sjud försiktigt i 5–6 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar