jag vet att de är mors dag och att man ska vara glad o lycklig
men i dag är de Pappas dödsdag han dog på mors dag 2008
och i morgon är de mammas dödsdag hon dog 2011
så jag har lite svårt för just den här dagen
jag har bakat en rabarberkaka
tack snälla Dharma för rabarberna
Rabarberkaka
med kardemumma och kokos
175 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
3 st äggulor
4 1/2 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma (gärna nystött kardemumma)
1 krm salt
1 dl mjölk
3 st äggvitor
300 g späda rabarber
kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, kardemumma och salt. Rör ner mjölken.
Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd ner i kaksmeten med en slickepott.
Bred ut smeten i den smorda och bröade formen. Jag använde en större ugnsform, ingen långpanna. Fördela rabarbern över kaksmeten. Strö över kokosflingorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-55 minuter
175 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
3 st äggulor
4 1/2 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma (gärna nystött kardemumma)
1 krm salt
1 dl mjölk
3 st äggvitor
300 g späda rabarber
kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, kardemumma och salt. Rör ner mjölken.
Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd ner i kaksmeten med en slickepott.
Bred ut smeten i den smorda och bröade formen. Jag använde en större ugnsform, ingen långpanna. Fördela rabarbern över kaksmeten. Strö över kokosflingorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-55 minuter
hittade lite linssoppa i frysen
så var vi åter på InTiMaN där de serveras lunch till hungriga
hemlösa i Västerås
min rabarberkaka hade strykande åtgång likaså vaniljvisp
och så blev de en tupplur för somliga
en tur ner på kajen till Björn
för en trevlig pratstund
och så var vi och la vår röst
och eftersom de är jag som bestämmer vad de blir för mat
så blev de GRÖNA ärtor de är de bästa jag vet
fortsatte med grönt tema
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar