blev så sugen på MANDELKUBB
men då det inte fanns några bittermandlar hemma
blev det VANILJKUBB i stället
Rör 100 g smör med 1 dl socker pösigt
tillsätt 2 äggulor
lös 1 tsk hjorthonssalt i 1 dl mjölk blanda i
tillsätt 10 rivna bittermandlar
i dag blev det 1 msk vaniljsocker
och 5½ dl vetemjöl
rulla längder
skär i lagom bitar
doppa i äggvita o pärlsocker ev hackad mandel
grädda i 200° ca 15 min
dagens lunch torsk med ägg o persiljesås
MEN varför finns det ingen SVENSK persilja
den här smakade visserligen persilja
men var hård som eklöv
Lennart plockade "lite" lingon här på gården
blev 7 liter
han var inte av tomten
snacka om närproducerat
jag gör sylt på mitt sätt...
7 liter lingon +1 liter socker
mal 4 liter rör i sockret tills de smält
häl i dom 3liter hela lingonen
färdigt ... eller nu ska de ju fyllas på burkar förstås
jag fryser min sylt
har ju ingen matkällare i stan
la mobilen i fickan
och fick hämta upp den på marken
HÅL i fickan med andra ord
men då jag ÄLSKAR att laga
var det inget större problem
köpte mej ett par "nya" bubblisar
så lycklig snygg färg och bra pris blev det
så kom vår älskade granne på besök
en palt och lite fisk o äggsås
men Doris tyckte nog jag var lite snål i dag
så var det dax att fira
50 år i Yttervik
vi åt på Nannas kök i Hemavan
prova det om du har vägarna förbi
tänka sej den här killen var 22 år den sommaren
när vi hyrde huset borta i AndersJansviken
och jag hade just fyllt 21 och var rätt gravid 💟
Inte en sommar har vi missat YTTERVIK
sen dess
Hamburgare 189:-
Nötfärs från Slussfors kossor,
Munkens Svarta ost, sallad,
ljummen tomatsalsa, aioli, pommes frites
100% Nötkött serveras medium
Moules frites Hel 269:- Halv 159:-
Musslor, lök, chili, vitt vin,
grädde, persilja, bröd
Serveras med pommes frites och aioli
jag tog HALV portion den var stor den
lite starkt var det men det gick
vi blev bjudna på kaffet
eftersom musslorna var lite väl chiliga
så kom vi hem till vårt lilla hem
och lyktan lyste så vackert
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar