förstår inte i receptet står de att dela degen i 32 bitar.....55 blev de
Tag-med-piroger
Ingredienser
Deg:50 gr jäst
300 g smör eller margarin
6 dl mjölk
4 st ägg
2 tsk salt
1 msk socker
ca 2 liter vetemjöl
Fyllning:
4 st stora gula lökar
1 kg färsk vitkål
1 kg köttfärs
5 msk soja
5 msk fransk osötad senap
4 klyftor vitlök
1-2 tsk mald kummin eller koriander
Salt
Peppar
Pensling:
1 ägg
Sesamfrö
Gör så här
Jag börjar alltid med fyllningen så att den kan svalna av innan man gör pirogerna.
Skala och skiva löken, strimal vitkålen, fräs i en stor gryta. Tillsätt köttfärsen och fräs med.
Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt allt bli ordentligt genomstekt, svalna sedan av fyllningen medans du gör degen och den får jäsa.
Degen:
Smält smöret och tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula jästen i degbunge och tillsätt vätska. När jästen har lösts upp tillsätt äggen samt salt och socker. Tillsätt sedan ca 2 liter vetemjöl lite i taget tills det blir en smidig deg.
Låt jäsa i 40 min.
När degen är klar ta upp på mjölat bakbord. Dela i 32 st lika stor delar.
Baka till en liten bulle, som du kavlar ut till en rund platta.
Lägg i en ordentlig klick av fyllningen.
Jag viker sedan över ena halvan och trycker ihop kanten, så att det blir som en liten minicalzone ungefär.
När alla är klara pensla med ägg och strö på sesamfrön.
Skala och skiva löken, strimal vitkålen, fräs i en stor gryta. Tillsätt köttfärsen och fräs med.
Tillsätt övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Låt allt bli ordentligt genomstekt, svalna sedan av fyllningen medans du gör degen och den får jäsa.
Degen:
Smält smöret och tillsätt mjölken och låt allt bli fingervarmt. Smula jästen i degbunge och tillsätt vätska. När jästen har lösts upp tillsätt äggen samt salt och socker. Tillsätt sedan ca 2 liter vetemjöl lite i taget tills det blir en smidig deg.
Låt jäsa i 40 min.
När degen är klar ta upp på mjölat bakbord. Dela i 32 st lika stor delar.
Baka till en liten bulle, som du kavlar ut till en rund platta.
Lägg i en ordentlig klick av fyllningen.
Jag viker sedan över ena halvan och trycker ihop kanten, så att det blir som en liten minicalzone ungefär.
När alla är klara pensla med ägg och strö på sesamfrön.
2 kommentarer:
Hur lyder detta recept då? :)
Ser väldigt smaskiga ut.
kramen den stora
fantastiskt vad du kan, imponerad! å de är säkert lika goda som de ser ut!
Skicka en kommentar