att ha en bulle i ugnen kan ju faktiskt betyda att de blir nybakat till kaffet
50 g jäst
100 g margarin3 dl mjölk
½ uppvispat ägg, spara resten till pensling
½ tsk salt
3/4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
Fyllning:
50 g rumsvarmt margarin
½ dl strösocker
½ tsk vaniljsocker
½ tsk malen kardemumma
Ugn 225 °
Smula jästen i en bunke.
Smält margarinet och tillsätt mjölken, värm tills det är fingervarmt.
Häll blandningen över jästen och rör om tills jästen har löst sig.
Blanda ner de övriga ingredienserna, degen ska vara lös.
Skeda upp i folieformar (och jag hade naturligtvis bara vanliga bullformar)
och låt stå och jäsa i 40 minuter.
Gör fyllningen under tiden, blanda ihop alla ingredienserna till en smidig röra.
Gör en rulle och lägg i frysen.
När bullarna har jäst, skär fyllningen i lika många bitar som du har bullar, och lägg en skiva fyllning på varje bulle, behöver inte göra några hål, degen är så porös, så det går bra att trycka ner fyllningen. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 7-8 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar