mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

torsdag 25 augusti 2011

här vare svamp....11 kg!!



OJ va svampar...överallt...

Alla på samma ställe och alla fick massor




stekt fläsk o kantareller o färsk potatis





Våran underbara "guide" Hasse Alenius
våran husbonde dessutom




vi fick lova att plocka rakt ner i ryggan.....
våra två korgar var ju redan fulla
tog bara två timmar att rensa

11 kg !
de är härligt att få frossa i kantarellmacka

Kantarellpajer med västerbottensost o katarell/köttfärsröra till piroger

Kantarellpaj med västerbottensost

Pajdegen:
3 dl vetemjöl
125 g smör kallt
2 msk iskallt vatten
1 form med löstagbar kant på 24 cm/diameter

Fyllningen:
3 msk hackad lök
200 g kantareller (ca 1 L)
2 msk smör
½ tsk timjan
3 ägg
2 dl créme fraiche
150-200 g riven västerbottenost
Salt
Peppar

Gör så här

Häll mjölet i en skål och lägg i smöret (som ska vara kylskåpskallt) i bitar.
Knåda ihop till en grynig massa med fingrarna eller en gaffel.

Häll i det iskalla vattnet och knåda snabbt till en smidig deg.

Tryck ut degen i formen.
Ställ in i kylen och låt vila i 20 min.

Värm ugnen till 200 grader.

Skala och hacka löken.

Skär kantarellerna i bitar men inte alltför smått.

Är svampen mycket fuktig så torrstek den först tills en del av vätskan dunstar.
Stek sedan med löken i smöret tills kantarellerna blivit lite brynta.
Gör så direkt med torr svamp.
Krydda med timjan, salt och peppar.

Blanda äggen, creme fraichen och osten i en skål.
Rör ner den stekta svampen.
Häll, klicka uti pajskalet och jämna till med en trägaffel.

Baka i ugnen tills pajen får fin färg.
Det tar omkring 25 min.

Inga kommentarer: