Hittade detta på nätet...måste provas
Knäckebröd
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
600 g vetemjöl (1l)
165 g grovmalet rågmjöl (3dl)
1 msk olivolja
5 g torrjäst (1 1/2 tsk)
2 msk fänkål eller kummin
1 msk salt
1 1/2 msk strösocker
Utbakning:
2 dl grovt rågmjöl till utbakning
ev flingsalt
Blanda gräddmjölken med vetemjöl och rågmjöl i hushållsmaskin.
Tillsätt olivolja, torrjäst, fänkål/kummin, salt och strösocker.
Kör degen 5-6 minuter.
Ställ degen kallt och väl täckt i cirka 12 timmar.
Ta ut degen ur kylen och låt den jäsa 1 timme.
Sätt ugnen på 250°C.
Dela degen i 14 delar som väger ca 100 g styck.
Kavla ut lövtunna, något så när runda, flak i rikligt med rågmjöl.
Strö ev på lite flingsalt.
Grädda direkt utan efterjäsning i mitten av ugnen 4-5 minuter eller tills de får fin färg.
Låt bröden kallna på galler.
2 1/2 dl mjölk
600 g vetemjöl (1l)
165 g grovmalet rågmjöl (3dl)
1 msk olivolja
5 g torrjäst (1 1/2 tsk)
2 msk fänkål eller kummin
1 msk salt
1 1/2 msk strösocker
Utbakning:
2 dl grovt rågmjöl till utbakning
ev flingsalt
Blanda gräddmjölken med vetemjöl och rågmjöl i hushållsmaskin.
Tillsätt olivolja, torrjäst, fänkål/kummin, salt och strösocker.
Kör degen 5-6 minuter.
Ställ degen kallt och väl täckt i cirka 12 timmar.
Ta ut degen ur kylen och låt den jäsa 1 timme.
Sätt ugnen på 250°C.
Dela degen i 14 delar som väger ca 100 g styck.
Kavla ut lövtunna, något så när runda, flak i rikligt med rågmjöl.
Strö ev på lite flingsalt.
Grädda direkt utan efterjäsning i mitten av ugnen 4-5 minuter eller tills de får fin färg.
Låt bröden kallna på galler.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar