onsdag 5 september 2012
Päronkaka
Den som inte har päron kan baka kakan med äpplen, plommon eller nektariner, till exempel, och eftersom den inte ska bli så hög och eftersom den äts med sked går det bra att baka den på glutenfritt mjöl om man vill.
en ganska platt mjuk kaka
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter
100 g smör
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2–4 päron (kanske 6 om de är riktigt små)
2 ägg
till formen:
smör
kokos
ovanpå:
florsocker
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda alla torra ingredienser. Skär päronen i klyftor.
Rör ihop smöret, de torra ingredienserna och äggen och rör till en jämn smet.
Smörj en form med löstagbar kant och strö kokos i den.
Häll smeten i den och stick ner päronklyftorna.
Grädda kakan i 175 graders ugnsvärme i 30–35 minuter.
Pudra den med florsocker när den har svalnat lite
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar