5 tvättade citroner
3 msk riven färsk ingefära
2½ dl socker
125 g smör
4 stora ägg
3 msk riven färsk ingefära
2½ dl socker
125 g smör
4 stora ägg
Gör så här
Riv skalet från citronerna. Pressa saften, du behöver 2dl saft. Blanda skal och saft med ingefära, socker och smöret skuret i kuber i en värmetålig skål. Placera skålen ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Rör då och då med en träslev tills sockret har löst upp sig och smöret har smält.
Tillsätt lätt vispade ägg och fortsätt röra till det tjocknat och röran täcker slevens baksida, tar ca 25 min, rör ofta för en slät curd.
Häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på locket och låt svalna innan de ställs in i kylen.
Tillsätt lätt vispade ägg och fortsätt röra till det tjocknat och röran täcker slevens baksida, tar ca 25 min, rör ofta för en slät curd.
Häll upp i väl rengjorda burkar. Sätt på locket och låt svalna innan de ställs in i kylen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar