till vardags äter vi bullarna utan smör och socker på toppen
Ingredienser
150 g smör4 dl mjölk
50 g jäst för söt deg
2 ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
1 krm hjorthornssalt
13-14 dl fint vetemjöl
Fyllning:
ca 100 g mjukt smör
½ dl strösocker
1 dl lemon curd
125 g hallon
eller:
vinbärssyllt
eller:
äppelmos
Garnering:
ca 25 g smör
ca 3 msk strösocker
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm till ca 35°.Smula jästen i en degbunke. Häll i degspadet och rör tills jästen har smält.
Rör ner ägg, socker, salt, hjorthornssalt och det mesta av mjölet, lite i taget. Spar lite till utbaket. Arbeta degen smidig.
Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 45 min.
Blanda smör, socker och lemon curd till fyllningen.
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda igenom den. Tillsätt ev mer mjöl.
Dela degen i två delar och rulla ut längder. Skär varje längd i ca 20 delar, (ca 35-40g) platta till varje bulle och lägg på fyllningen. Nyp ihop bullen och lägg den med skarven nedåt i en pappersform.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 min. sätt på ugnen 225°
Grädda bullarna mitt i ugnen 6-8 min. Låt kallna. Smält smöret. Pensla bullarna och doppa dem i strösocker.
Skall du frysa bullarna vänta då med att pensla till du skall servera dom
måste ju provsmaka dagens vinbärsbulle
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar