2 dl rågmjöl
2 3/4dl rågsikt
2 dl havrekross
2 dl vetekli
2 dl grahamsmjöl
3 ½ dl fullkornsvetemjöl
1 ½ tsk anis
1 ½ tsk fänkål
1 dl sirap
1 l filmjölk
4 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ½ dl russin
Blanda alla torra ingredienser. Häll sen i filmjölken och rör om. Det blir en rätt lös smet.
häll i två avlånga brödformar klädda med bakplåtspapper.
Gräddas i 160 grader i 1½ timme i långpanna
Mjöl/kross/gryn kan bytas ut mot liknande beroende på hur grovt bröd man vill ha.
2 3/4dl rågsikt
2 dl havrekross
2 dl vetekli
2 dl grahamsmjöl
3 ½ dl fullkornsvetemjöl
1 ½ tsk anis
1 ½ tsk fänkål
1 dl sirap
1 l filmjölk
4 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ½ dl russin
Blanda alla torra ingredienser. Häll sen i filmjölken och rör om. Det blir en rätt lös smet.
häll i två avlånga brödformar klädda med bakplåtspapper.
Gräddas i 160 grader i 1½ timme i långpanna
Mjöl/kross/gryn kan bytas ut mot liknande beroende på hur grovt bröd man vill ha.
och lite mandelkubb
de ser lite dimmigt ut men dom ligger i burken
tanken var att dom skulle till Kupan
men dom blev lite hårda
så nu är 20 hallonbullar levererade till Kupan i stället
hade några i frysen
kyckling ris och sås
oj så mätt jag blev
och så kom min UNDERBARA matta
den kommer att bli underbar under bordet i rummet i Västerås
att gosa in tårna i när man kollar TV och virkar
till kvällen blev de en Jansson
Nytt garn nya utmaningar
1 kommentar:
Oh vad du är redig med att baka! Har du nåt recept på bröden?Kram =)
Skicka en kommentar