75 gram Smör
| |
2 dl florsocker
| |
5 st äggulor
| |
1,5 dl vetemjöl
| |
1,5 tsk bakpulver
| |
4 msk mjölk
|
Maräng:
5 st | äggvitor |
2 dl | socker |
(1 st | påse(á 35 gram) mandelspån) |
5 dl | vispgrädde |
1. Smörj ett smörgås- eller bakplåtspapper väl och lägg det i en långpanna, ca 30x40 cm. Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggulorna ett i taget och rör en stund mellan varje. Blanda mjölet med bakpulvret och rör ner detta och mjölken. Bred ut smeten.
2. Vispa vitorna med sockret till marängsmet. Bred den lite ojämnt över smeten i formen. Strö över mandelspånen. Grädda i 175-200 grader i mitten eller nedre delen av ugnen tills marängen fått färg och sockerkakan är torr, ca 20 min. Låt kakan svalna något.
3. Lossa kakan från pappret och dela den mitt itu på längden eller tvären, beroende på vilken form som önskas.
4. Vispa grädden och bred den på den ena bottnen med marängsidan upp. Lägg på frukt eller bär. Lägg den andra bottnen ovanpå med marängsidan uppåt. Skär tårtan med vass kniv i lagom stora bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar