Hittade en kall älg i frysen.....
800 g älg (högrev) i stora tärningar (3x3 cm)
2 msk paprikapulver
1 msk malen kummin
2 msk vetemjöl
SMÖR + olja till stekning
2 stora gula lökar, skalade hackade
2 msk tomatpuré
1 flaska ljust öl
1 liter viltfond med kantarell (eller annan)
8 syltlökar
1 gul o 1 röd paprika
rivet skal av 1 citron
finhackad persilja
salt o peppar
1. Vänd köttet i paprikapulver, kummin o mjöl
2. Bryn köttet i smör o olja i en panna tills de fått fin färg
och lägg sedan över bitarna i en gryta.
3. Stek löken i smör tills den har blivit glansig och gyllenbrun,
tillsätt tomatpurén och rör om så det blandas väl.
Lägg över löken i grytan.
4. Häll i öl och vildfond och låt grytan sjuda till köttet är mört, ca 1 tim
5. Lägg i syltlöken när ca 15 min av koktiden återstår.
6. sätt ugnen på 250° och grill
7. Halvera paprikorna och ta ut kärnhuset.
Lägg dom på en plåt med skalet uppåt och pensla med olja.
Grilla paprikorna mitt i ugnen till skalet börjar svartna.
8. Lägg över i en bunke med iskallt vatten och dra sedan
försiktigt bort skalet. Skär paprikorna i bitar.
9. Vänd ner dom i grytan tillsammans med citronskal och persilja
10. Smaka av med salt och peppar.
1 kommentar:
Ser väldigt mumsig ut den där :)
Här får det bli köttbullar med kokt potatis, god sås, gurka, sylt.
Hawaiigryta får bli en annan dag :) Kramis på dig goa vän //Bibbi
Skicka en kommentar