mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

torsdag 18 augusti 2011

morotssylt med ingefära, vanilj o aprikoser


    700 g grovrivna morötter
    200 g tärnade torkade aprikoser
    2 tsk rivet citronskal
    0,5 dl pressad saft av citron
    0,5 dl riven färsk ingefära
    1 vaniljstång
    400 g socker
    7 dl vatten
    1 tsk citronsyra
Lägg morötter, aprikoser, citronskal och -saft, ingefära, urskrapade frön från vaniljstången samt själva stången, socker och vatten i en gryta.
Koka i cirka 1 timme, tills morötterna är genomskinliga och aprikoserna mjuka. Häll i citronsyra och koka ytterligare 5 minuter. Ta bort vaniljstången.
Häll sylten i nydiskade varma burkar, skruva på locket och vänd dem upp och ner.
Tips:Ställ gärna burkar och lock i ugnen, så de blir varma. När du vänder upp-och-ner på burkarna blir det bättre vakuum och därmed bättre hållbarhet så att de kan förvaras i rumstemperatur.


                                          


2 kommentarer:

Bibbi sa...

Gillar närbilder ;)
så det blir inga hela talriksbilder
Gillar andras bilder då det
är närbilder :)
Idag bakas det smörgåstårta här :D
Bamsekramen

Bibbi

Karin sa...

Mums! Ser nästan lika god ut som fikonsylten jag nyss kokat! Fast hur hinner du med allt - katter till tusen, mat och utflykter och annat?? Du är ju värstingpensionär :-)
Kram Karin