5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning :
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
150 gram rumsvart smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
½-1 msk kanel
GÖR SÅHÄR :
Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
Ljumma mjölken och rör ut jästen med.
Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl.
Arbeta degen smidig, gärna i maskin.
Använd en ugnplåt täckt med bakplåtpapper.
Jag tog min plåt med lite högre kanter ca 40 x 32 cm.
Häll ner degen på plåten och tryck ut den i kanterna.
Täck med en bakduk och låt jäsa 30 minuter.
Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen.
Mjölad tumme funkar bäst!
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Pensla hela ytan med uppvispat ägg
Fyll varje hål med fyllningen.
och strö över pärlsocker.
Grädda i 200 grader ca 15-20 min,
Skär i fyrkantet mellan hålen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar