Jätte goda källarfranskan,
enkla att göra blir ca 24 st och alla får rum på en plåt:-)
5dl fingervarmt vatten
25g jäst
½ msk smör el margarin
3 dl rågsikt
5dl graham
5dl vetemjöl
Rör ut jästen med det ljumma vattnet.
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs ca 30-40 min.
Ta upp degen knåda den och dela den sedan i fyra delar som du sedan till längder.
Dela varje längd i sex delar.
Vänd dem i mjöl och lägg på en plåt.
Låt jäsa ca 40 min.
Grädda brödet i 225 grader i ca 10 min, tills de har fått fin färg (de blir ganska ljusa)
Lycka till:-)
Det här behövs till 4 port:
350 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 purjolök
2 msk senap
2 msk tomatpuré
1 1/2 l vatten
4 dl strimlad vitkål
1 msk kinesisk soja
Gör så här
- Stek färsen smulig i smör. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan.
- Låt purjolök och paprika fräsa med färsen ett par minuter. Tillsätt senap, tomatpuré, vatten, buljong, vitkål och soja, och låt koka i 10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar, och strö över persilja.
jag har börjat på en liten liten katt
att stoppa nosen var inte de lättaste
och i dag fick jag ett litet paket med posten
å va de här va kul
nu går solen ner bakom Resmilan
de blev rester till kvällsmat...kalopps
jag sitter ensam och övervigen...*fniss fniss*
Lennart är på bandy
VSK-Bolnäs 4-2
de går framåt men de går sakta
jag har ätit glass
och jag mår som jag förtjänar
med andra ord illa
men gott var de
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar