onsdag 18 juni 2014
baka i långpanna
Rabarberkaka med kardemumma och kokos
175 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
3 st äggulor
4 1/2 dl mjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma (gärna nystött kardemumma)
1 krm salt
1 dl mjölk
3 st äggvitor
300 g späda rabarber
kokosflingor
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna och mjölet blandat med bakpulver, kardemumma och salt. Rör ner mjölken.
Vispa äggvitorna till tjockt fast skum i en ren och torr bunke. Vänd ner i kaksmeten med en slickepott.
Bred ut smeten i den smorda och bröade formen. Jag använde en större ugnsform, ingen långpanna. Fördela rabarbern över kaksmeten. Strö över kokosflingorna. Grädda kakan i nedre delen av ugnen, 45-55 minuter. Pudra lite florsocekr över kakan före servering.
Man kan sedan välja om man vill servera den med vaniljsås eller glass, eller bara som den är. Jag bjöd på den utan vaniljsås, vilket fungerade utmärkt.
Receptet kommer från Allt om mat,
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar