mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

söndag 10 augusti 2014

ett minne blott.....

 

 Evald o Berit
 
 en gång deras underbara torp i Stabäck
 
Men vi får se dom ska nog bygga nytt.....

Sorgligt

På en av tomterna ligger plåt och bråte i en röra på marken. Nu sticker bara skorstenen upp från askan.
– Det är fruktansvärt tråkigt och sorgligt, säger Evald Clevö, 84.
Han och hustrun Berit, 84, har följt dramatiken i området kring sommarstugan på avstånd. När branden tog fart satt de i Järfälla utanför Stockholm och insåg att de ändå inte kunde göra något. Allt de kunde var att hoppas att de inte skulle bli en av de familjer som fick se sina hus förstörda.
Nu vet de hur det slutade.

Ledsna för barnbarnens skull

Hemma i vardagsrummet tittar de i fotoalbum och minns sommartorpet, där de tillbringat sina sommarveckor de senaste femton åren. På bilderna syns en carport och en ateljé som var byggd av en konstnär.
Paret skrattar åt minnena. Men sorgen gör det svårt att hålla tårarna tillbaka.
– Det är så tråkigt får våra barn och barnbarn också, nu har inte heller de någon sommarstuga att besöka. Allting är borta, säger Evald Clevö.
– Men vi är glada att ingen av oss var där när det brann. En av våra döttrar var där på söndagen, kvällen innan det började brinna, men som tur var så åkte hon hem då. Då var det ingen risk att branden skulle sprida sig dit. Det går så snabbt alltså, säger Evald Clevö.
Evald och hustrun Berit hade inrett sitt sommarhus i Stabäck med arvegods från sina föräldrar.
– Vi hade ett fint vitrinskåp där bland annat och mycket andra vackra saker. Ingenting av det som är personligt går att få igen. Vi hade mycket porslin som vi har samlat på länge, det går inte att ersätta, säger Evald.
från Expressen 

Inga kommentarer: