mina älskade katter

mina älskade katter
klicka på bilden så kommer du till Hjärtekatten

måndag 24 augusti 2015

Bästa limpan, syltade kantareller, inlagd gurka och picklad lök

i dag har dessa underbara ungar börjat skolan
Dexter i 1:a klass och Lova i förskoleklass
Lycka till med skolgången
 
 och den här killen har börjat på sitt nya jobb i dag
GRATTIS och LYCKA till Linus
 
 
 en sväng på "gräsmattan"
lärksopp o strävsopp
 så var dom klara
 
 har fixat ett solskydd
så jag kan ligga mitt i solen men ändå i skuggan
 dagens lunch
dillkött från i går
 
middag blev pasta med korv stroganoff
 
 
 
 
 
 
de brukar ju vara västeråsgurkor
men sådana hittar vi inte här
då får slanggurka duga 
 
(borde bakat men jag gjorde inte de)
För FYRA limpor i form:3 dl rågmjöl
4 ½ dl rågsikt
3 ¾ dl havrekross
3 ¾ dl vetekli
3 dl grahamsmjöl
5 ½ dl vetemjöl
4 tsk hel anis och fänkål
4 tsk finstött anis och fänkål
2 dl sirap eller honung
1,6 L filmjölk
7 ½ tsk bikarbonat
3 tsk salt
2 dl russin

För TVÅ limpor i form:
2 dl rågmjöl
2 3/4dl rågsikt
2 dl grynblandning
2 dl vetekli
2 dl grahamsmjöl
3 ½ dl fullkornsvetemjöl
2 tsk finstött anis o fänkål
2 tsk hela anis o fänkål
1 dl sirap eller honung
1 l filmjölk
4 ½ tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 ½ dl russin
(lingon, torkade aprikoser, torkade nässlor, valnötter.
Ja vad gott man hittar i skåpet)

Beskrivning
Blanda alla torra ingredienser. Häll sen i filmjölken och rör om.
Det blir en rätt lös smet.

Den häller du i en långpanna med bakplåtspapper i botten,
 eller de mindre receptet häll två avlånga brödformar.

Gräddas i 150° tills termometern visar 98° eller stickan inte blir kladdig
låt brödet svalna/kallna inlindade i bakdukar
ät de dagen efter Godast då
går bra att frysa

jag brukar inte vara så noga med vilket sorts mjöl/gryn jag tar
Jag tar de som finns hemma. Så limporna blir aldrig lika

Inga kommentarer: