Lennart på väg till jobbet....
tycker han är så söt med den lilla burken
som han ska ha målarfärg i när han målar
ränder på ett golv i Värdshuset i Hemavan
jag lägger undan syltasockan tills jag får en ny rundsticka
en med böjligare kabel
har tagit fram ett nystan raggi till en julsocka i stället
så har jag beställt mer av de garnenet, få se hur lång tid de tar att få hem
nu ska de bakas knäcke
2½ dl mjölk
1 tsk sirap
½tsk salt
4 dl grahamsmjöl...
2 dl vetemjöl
2 msk grovmortlad fänkålsfrön
1. sätt ugnen 180°
2. Blanda mjölk, sirap o salt i en bunke
3. häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg
4. dela degen i 2 bitar och kavla dem så tunt de går. Strö över kryddorna och kavla in i degen. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
5 grädda bröden i 180° i 10 min Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 15 min, tills de är kripsiga. Låt svalna på plåten och bryt i bitar.
1 tsk sirap
½tsk salt
4 dl grahamsmjöl...
2 dl vetemjöl
2 msk grovmortlad fänkålsfrön
1. sätt ugnen 180°
2. Blanda mjölk, sirap o salt i en bunke
3. häll ner mjölet lite i taget och rör ihop till en deg
4. dela degen i 2 bitar och kavla dem så tunt de går. Strö över kryddorna och kavla in i degen. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
5 grädda bröden i 180° i 10 min Sänk värmen till 140° och grädda ytterligare 15 min, tills de är kripsiga. Låt svalna på plåten och bryt i bitar.
degen var lättkavlad
blev lite hårda... men mycket gott
så blev de svampsoppa från i går i dag toppad med stekta kantareller
och dagens knäcke med lite ost
en sockerkaka smaksatt med LAVENDEL
då la "äggklockan" av och den blev en mycket mörk nästan svart kaka
skar av toppen och kanterna så var kakan nästan räddad
den här fina blomman fick jag av min älskade man
när han kom hem från jobbet
de är så vackert....
GOD JUL från Konsum i Tärnaby
lite trångt kan man säga
Pannkaka med
grädde o odonsylt
Jag åt dock utan grädde
hittade lite lingon som får stå och mogna till sej
och två fina soppar som ska torkas
1 kommentar:
underbara vardagliga Bilder,har saknat dej i veckan som gått// Lisbeth
Skicka en kommentar